Communicatietraining

Arbeiders in de montagesector werken op verschillende werven, vaak alleen maar ook in team. Als bedrijf verwacht je dat deze werknemers op zelfstandige basis en op een veilige en verantwoorde manier hun werk uitvoeren. Daarbij vind je het vanzelfsprekend dat je werknemer op een beleefde en correcte manier communiceert met de opdrachtgever, maar ook met andere werknemers op de werf.
Werknemers die worden geconfronteerd met stress, kunnen soms iets minder tactvol communiceren met collega’s of andere medewerkers.

Tijdens een communicatietraining maken we de deelnemers bewust van het ganse communicatieproces. Daarbij vertrekken we vanuit het gegeven dat iedereen over een rugzak beschikt die gevuld is met eigen ervaringen, opvoeding en culturele waarden maar ook met biologische kenmerken. Dit maakt dat iedereen van elkaar verschilt en dus ook op een verschillende manier communiceert. Werknemers die dit beseffen, zullen hiermee rekening houden wanneer ze communiceren met anderen.

We staan tijdens de opleiding eveneens stil bij klantvriendelijkheid, assertiviteit, feedback geven en krijgen en we kunnen indien gewenst ook stil staan bij het thema professioneel samenwerken.
De consulenten van vzw Montage geven deze opleiding aan werkzoekende die de beroepsopleiding bestuurder mobiele kraan volgen.

Communicatietraining