CLW

Sinds het schooljaar van 2005 werkt de sector samen met het Centrum Leren en Werken Don Bosco te Wilrijk. Dit centrum biedt een deeltijdse opleiding Rigger-monteerder en een deeltijdse vervolgopleiding Bediener mobiele kraan.

De jongeren volgen een deel van de theoretische en praktische opleiding in het centrum. Voor sectorspecifieke opleidingen zoals werken met de hoogwerker, verreiker en aanslaan en uitwijzen van lasten komen de leerlingen naar het competentiecentrum COMOKRA. Praktijkervaring kunnen de leerlingen opdoen tijdens hun deeltijdse tewerkstelling in een bedrijf uit de sector. Zij werken dan onder het voordelige ILW-statuut van het PC 111. Leerlingen kunnen deeltijds worden tewerkgesteld in een week/week systeem (CLW Don Bosco) of in het systeem van 3 dagen werken en 2 dagen naar school (andere centra).

Dezelfde opleiding wordt ook aangeboden in het Centrum Leren en Werken VTS te Sint-Niklaas. Als sector sluiten we niet uit dat er op vraag van meerdere bedrijven in één bepaalde regio een samenwerking wordt aangegaan met nieuwe centra voor leren en werken.

De ervaring leert ons dat jongeren bewust kiezen voor deze boeiende opleidingen. Dat maakt dat de jongeren gemotiveerd zijn en werkgevers weinig verloop van de ILW — jongeren kennen.

Bent u een werkgever die jongeren graag de kans willen bieden om bij u in het bedrijf te komen werken terwijl ze nog in opleiding zijn? Geef ons een seintje, dan stellen we u graag op de hoogte over de contractmogelijkheden. T: 052 315 300 I info@vzwmontage.be

Als sector zijn we steeds op zoek naar nieuwe uitdagingen. Daarom ondersteunen we ook de deeltijdse opleiding van polyvalent touwtechnieker die wordt aangeboden door CLW Don Bosco.

CLW